Over de website

Plantes et bureau - nature

Ik ben dol op planten! In huis, op kantoor, buiten… ik heb het liefst zo veel mogelijk groen om me heen. Maar wanneer ik een nieuwe plant wil kopen, weet ik helaas niet altijd welke plant het beste past bij mijn omgeving. Zou er wel genoeg licht zijn in mijn kleine huisje of bij mij op kantoor? Hoe vaak moet ik water geven? Wanneer bloeit deze plant? En kan ze wel tegen een stootje? Natuurlijk is al deze informatie te vinden op het net. Maar wanneer ik een snelle keuze wil maken voor een voor mij geschikte plant, is de informatie niet altijd even overzichtelijk…

Aangezien ik niet denk de enige te zijn met dit probleem, besloot ik om een website te creeëren die een oplossing biedt die ons allemaal een hoop tijd zou kunnen schelen. Ik heb een data verzameld over een groot aantal planten, en de  specifiteiten/benodigdheden verzameld in de database. Hiervoor heb ik veelal de franse website Ooreka gebruikt, omdat hier adviezen van experts te vinden zijn. Deze informatie heb ik gelinkt aan de Bakker website, zodat de gevonden plant direct via Bakker kan worden aangeschaft. Waarom Bakker? Simpelweg omdat zij in veel landen in Europa leveren, en ik deze website tot nu toe in drie talen gepubliceerd heb.

Het maken van deze database was een hoop werk, en blijft een hoop werk daar de catalogus blijft veranderen en ik dus alles up-to-date moet houden. Zoals je misschien al gemerkt heb, maak ik geen gebruik van reclames. Om mezelf toch een beetje te belonen voor al mijn werk, heb ik daarentegen wel een affiliatie systeem voorgesteld aan de website Bakker, en zij hebben hierin toegestemd. Voor ieder product verkocht via mijn website, krijg ik van bakker 10%. En dit terwijl de prijs voor jullie exact hetzelfde is via mijn website of direct via Bakker. Ik hoop dat ook dat jullie mijn website willen steunen door via mijn links te bestellen, maar uiteraard is deze keuze aan jullie, en ben ik sowieso blij als ik jullie heb kunnen helpen een goede keuze te maken!

Ik wens jullie een prettig bezoek. Vragen, opmerkingen of aanmoediginen zijn absoluut welkom!

Stéphane.

mij