7 planten om een schaduwrijk hoekje op te fleuren

schaduw planten

Geen licht, geen plant, toch? Fout!

Ok ik geef toe, de meeste planten worden blij van de zon, zelfs als ze niet in direct licht staan. Voor de echte schaduwplekjes is de keuze dan ook beperkt. Maar we hebben goed nieuws; we hebben toch een paar planten voor je gevonden die het zelfs in dat donkere hoekje goed doen! Hieronder onze selectie.

Japanse Azalea 'Terra Nova' draagt roze bloemen in de lente

Met zijn  opvallende bloesems tijdens de lente brengt deze Azalea veel kleur en vrolijkheid. Ze heeft behoorlijk wat water nodig, maar verder is dit een zeer sterke plant.

Varen 'Silver Lady' brengt het bos naar kantoor of de woonkamer

Varens staan erom bekend veelvuldig te groeien in een bosachtige (en dus schaduwrijke) omgeving. Breng het bos een beetje dichterbij met deze varen op je bureau.

Begonia ‘Caracas’ heeft prachtig gekleurde bladeren

De bladrijke Begonia 'Caracas' onderscheid zich door de prachtige fluweelachtige bladeren. De haast zilverkleurige bladeren neemt roze en groene tinten aan, afhankelijk van de lichtinval. Een opvallende en indrukwekkende toevoeging aan iedere kamer.

Varen 'Amy' is elegant en bescheiden

Deze aparte varen, met zijn tongvormige bladeren en helder groene kleur komt oorsprokelijk uit Japan.

De Christusdoorn heeft bijzondere witte bloemetjes in de lente.

De Cristusdoorn komt helemaal uit Madagascar! Deze aparte zitten bloemen, die in de winter bloeien, geven een speciaal tintje aan de ruimte.

Geelblonde klimop kan alle kanten op

Heldera doet het goed in iedere ruimte! Deze sterke plant met zijn decoratieve bladeren is een makkelijke groeier. Hij kan zowel hangen als klimmen en geeft absoluut een gezellig tintje aan de kamer.

Polyscias 'Fabian', voor ruime kamers

Een sterke huisplant met glanzende ronde bladeren. Hoewel minder geschikt voor een kleine huiskamer, is deze plant absoluut stijlvol in een mooie grote pot.

Geef een reactie