10 decoratieve hangplanten

plantes suspendues

Optimaliseer het gebruik van uw ruimte met decoratieve hangplanten!

De onderstaande planten onderscheiden zich niet alleen vanwege hun hangende karakter, maar zijn ook bijzonder stijlvol dankzij het gebruik van de Kokodama

De Kokodama is een handgemaakte bol vervaardigd uit natuurlijke kokosvezels. De inspiratie voor dit concept ligt in de Japanse bonsai-techniek (kokedama) om planten in mosbollen te verwerken. Met zijn natuurlijke uitstraling en materialen is de Kokodama een tegenhanger op de gebruikelijke plastic hangpot.

Een orchidee, daar kun je wat mee!

De phalaenopsis of vlinderorchidee is absoluut een topper in de warme woonkamer. Deze plant is bijzonder populair vanwege de lange bloeitijd - drie tot zes maanden- en prachtige bloemen die, de naam zegt het al, op vlinders lijken.

Volumineus is altijd goede keus.

Deze palmvaren (Cycas revoluta) heeft prachtig grote, groene bladeren en kan tot wel honderd jaar oud worden!

Een warrige look voor in de hoek

Een leuke, zeer gemakkelijk groeiende kamerplant. De rotscactus (Rhipsalis) groeit aanvankelijk rechtop en zal later sierlijk gaan hangen. De plant is bijzonder gemakkelijk in onderhoud en nog decoratiever als hij in bloei staat.Voor deze bijzondere hanger kunt u altijd een plekje vinden

De aloe vera voor dat beetje extra

De decoratieve aloe vera is een trendy en gemakkelijk te verzorgen plant die weinig water nodig heeft. Het sap van de aloe vera wordt onder andere gebruikt voor de behandeling van schaafwonden, insectenbeten en zonnebrand. De aloe vera staat al eeuwenlang bekend om zijn opmerkelijke medische en cosmetische eigenschappen.

bloemen om te roemen

De Grandiva® kalanchoe - nieuw in zijn soort- heeft grote, dubbele bloemen tot wel 2 cm doorsnee! Deze kamerplant is ijzersterkt en staat maandenlang in bloei. Zolang het niet te koud is kunnen deze prachtige planten ook op het terras of balkon gehangen worden.

Geef een reactie